Populairste huisdieren

Kinderen zijn vaak dol op dieren en veel volwassenen ook. Maar welke huisdieren zijn nu echt populair? Het hangt een beetje van de leeftijd af welke huisdieren kinderen kiezen. Kleine kinderen willen vaak een cavia of een konijn wat ze vast kunnen houden en wat ze kunnen knuffelen, oudere kinderen willen vaker een hond zodat ze lekker samen kunnen wandelen en spelen. Ook katten zijn erg populair. Huisdieren zijn voor kinderen goed, ze kunnen dan leren verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen dier. Op tijd eten geven, iedere dag zorgen voor vers water, wie zorgt voor het dier in de vakantie? Moet je een hok verschonen?

Sommige dieren vragen meer verzorging dan de ander. Daarom is het goed dat er vooraf wordt gekeken welke huisdieren er gekozen worden in een gezin. Als kinderen oud genoeg zijn en ook alleen met de hond kunnen wandelen dan zou een hond een optie kunnen zijn. Kinderen kunnen dan voor en na schooltijd met de hond uit kunnen gaan. Als zij een keer gaan spelen kun je afspreken dat je het over neemt, maar zij moeten dan wel de verantwoordelijkheid nemen. Voor een kat hoef je bijvoorbeeld niet perse overdag thuis te zijn, al vinden dieren het wel fijner als je er overdag ook bij kunt zijn. Maar alle huisdieren zijn anders en hebben andere verzorging nodig. Honden, katten en konijnen blijven erg populair.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>